2020

Arquitectures
Interiors
Paisatges
Efímers

Jurat 2020

Maria Rubert de Ventós
Presidenta

Maria Rubert de Ventós (Barcelona, 1956) és arquitecta per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (1981) i Doctora per la Universitat Politècnica de Catalunya (1993). Primera dona en assolir el grau de catedràtica d’Urbanisme a l’estat, professora d’urbanisme a l’ETSAB, al màster de Paisatgisme de la UPC i professora convidada en reconegudes escoles d’arquitectura internacionals. Entre els projectes que ha dut a terme destaquen l’ampliació del Congrés dels Diputats de Madrid, el projecte director per a l’àrea olímpica de la Diagonal, l’ordenació de l’àmbit Besòs-Mar i el pla 22@ Perú-Pere IV. Actualment treballa en el projecte de l’eixample de Cartagena i el centre urbà de Pineda de Mar. Ha impartit docència en diverses universitats als Estats Units, Xile, Alemanya. És autora de diversos articles d’urbanisme, ciutat i paisatge en revistes com Arquitecturas-Bis, Ur-Revista i Quaderns d’Arquitectura i Urbanisme. També és autora de diverses publicacions, entre d’altres; La ciudad no es una hoja en Blanco: hechos del urbanismo (Ediciones ARQ, 2000), Metro, Galaxias metropolitanas (Edicions UPC, 2001) amb Josep Parcerisa Bundo i Places Porxades a Catalunya (Edicions UPC, 2006).

Eileen Liebman
Vocal

Eileen Liebman (Nova York, 1957) és arquitecta i cofundadora de l’estudi Liebman Villavecchia Arquitectos a Barcelona juntament amb Fernando Villavecchia, on des de l’any 1987 han desenvolupat la seva pràctica professional. Tenen una especial rellevància les obres d’intervenció en edificis i contextos existents.
És llicenciada en Belles Arts per la Washington University de Saint Louis, va fer estudis de postgrau al ITESO de Guadalajara, Mexico, i és Màster en Arquitectura per la University of California a Los Angeles, UCLA. Va treballar a l’estudi dels arquitectes José Antonio Martínez Lapeña i Elías Torres entre d’altres estudis d’arquitectura tant locals com nord-americans. En paral·lel ha estat directora artística adjunta en rodatges cinematogràfics i publicitaris a més a més d’haver col·laborat en el disseny d’escenografies per dansa i teatre.
Va ser assistent de Manual de Solà-Morales, Comissariat de la exposició “Ciutats, Cantonades” al Fòrum de les Cultures a Barcelona.
També ha estat professora convidada al curs impartit a Barcelona per la University of Illinois’ School of Architecture, jurat extern a l’Accademia di architettura Mendrisio, i conferenciant al Màster de l’Arquitectura del Paisatge/ETSAB així com de varis cicles de conferències organitzats per l’associació AxA, entre altres.

Marta Sequeira
Vocal

Marta Sequeira (Lisboa 1977) és llicenciada en arquitectura per la Universitat Tècnica de Lisboa (2001), Estudis Avançats en Projectes d’Arquitectura (2005) i Doctora en Projectes d’Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya (2008).
La seva tesi sobre els espais públics de Le Corbusier després de la Segona Guerra Mundial ha estat guardonada al Concurs de textos universitaris en ciències humanes 2009, organitzat per la Fundació portuguesa per a la ciència i la tecnologia i per la Fundació Calouste Gulbenkian, i el premi ICAR-CORA a la millor tesi doctoral 2011, organitzada pel Consell Internacional de Recerca en Arquitectura.
Actualment realitza la seva recerca post doctoral al Centre de Recerca en Urbanisme i Disseny d’Arquitectura de la Universitat de Lisboa. Ha estat professora associada i directora al Departament d’Arquitectura de la Universitat d’Évora i ha donat classes com a professora en estudis de llicenciatura, màster i doctorat a Portugal, Espanya i Mèxic.
Ha estat autora de diversos treballs de conferència, articles de revista i llibres. Membre dels equips de “DC Papers”, “International Journal of Architectural Heritage”, “Journal of Architecture and Urbanism” i “DEARQ – Jorunal of Architecture”.

Seleccionats

La comunicació dels projectes seleccionats i l’acte de lliurament dels Premis queda ajornat fins a nou avís a causa de la COVID-19.

Disculpeu les molèsties.